Dear Diary..

Tuesday, January 31, 2012

Moscow


2 tahun lepas, aku pernah cakap yg aku takkan pernah mungkin rindukan Moscow. Aku gembire gile bile tiket balik ke Malaysia dah confirmed (walopon 2-3 kali kene tipu dgn travel agent celaka tahap gaban syaiton'nirrojim). Happy tak terkire mase packing, and there you go, Sheremetevo Airport jadi saksi kali terakhir jasad (wah!) Iznee dilihat di bumi Moscow, Russia.
And now, here i am, at 4pm 31st January 2012, feeling like crying, screaming..for missing Moscow too bad..!
Banyak sgt suke duke yg aku hadap kat sane. Terlampau banyak derrrr. 6 tahun mmg rase cam seco'et tet je masenye, tp knangan tu kalau hamparkan satu lautan pon mungkin melimpah ruah lagi disebbkan tak cukop space. haa, gitu sekali adenye hikayat sang pencerite.

Rutin yg same aku buat tiap2 hari, bangun pagi, mandi air panas yg kdg2 lebih banyak tangki air panas bocor yg menyebabkan aku tpakse mandi air sjok kematu smpi tahap nak cramp otot2 pipi, kejar bas 295/712 ke Konkova Metro ataupon 718 ke Yugo Zapadnaya, berbekalkan monthly bus ticket yang berharge 320rubs sebulan. Dengan  winter jacket yg tebalnye mengalahkan lapisan bumi, stokin yg da tahap 2-3 layer kek lapis apollo, tak kire lagi gloves and muffler yg da level tutop batang hidong. Ala2 zoro nkg memburu tupai. Zoro pon mungkin tak mngaku aku nih salah satu ahli kelurage beliau. Da pnat blari keja bas, keja metro yg da sparuh abad tu, sampai klas lecturer dtg lambat. Itu tak kire lagi yg kitorang salah hospital lagi, tunggu punye tunggu rupenye hospitalnye bukan yg itu, yg di region lain ye tuan-tuan dan puan-puan, so kesimpulannye tepakse buat taktahu dan balik ke hostel utk bsukeria dan prepare utk kene bantai dgn lecturer esok. Oh, takkan balik hostel tros kan buk?mestila pergi mnjamu selera dulu..dkt Kalushkaya Mall ke..menikmati sekeping TEPEMOK (pronounce : teremok, sejenis pancake yg dalamnye ade chocolate spread lazat + pisang sbatang)..pergh lazat..takpon melayani Filet-o-fish McDonalds (itu je pon yg boleh makan nokkk..hehe)..and then bru la balik ke Mosckva, 117439, Dom 39, Ulitsa Konkova, Komnata 12-16 (balshoi ili malenki?hahaha) ..utk dinner, ikot turn la sape yg masak nye,yang pasti Alan akan masokkan syrup utk merahkan kuah ayam masak merah beliau (Girl, i miss yu! harap2 ko tak bace entry yg ni, fuuuuh). Groceries, kalo tdesak2 tak spt beli kat Ashan (hypermarket paling unggul di mate rakyat Malaysia di Moscow), boleh di beli di kedai Ramu (dulu kat tikat 5, tp da maju skit da pindah ground floor (<-- ok ini pon perlu ckp ke?).

Weekend, kalo time2 Malaysian Games bakal menjelang, siboknye la hai pepagi tu dgn training basketball/handball/futsal. Ataupon kalau training abis awal, shopping groceries la dkt Ashan/ jalan2 dkt Mega dgn Gobats sayang. hehe. Pergi Ikea dgn shuttle bus atau naik mashrut kalo nk cpt skit, cakes, shrimpie salad (really missing my time with macik-gile-kek, Jokonon!!), malam2, layan cite antu (Aimi! missing yu with both of yo hands covering your eyes ++ BOBO covering yo whole body while watching thai horror movies!) hehe, takpon makan2 dkt Sinbad bwh tu smbil layan pool (oh darn i cant remember what i ate at Sibnad :((. Or else kalo ade ape2 event, usually weekend la time utk bermeeting bagai. pergh, dulu benci, skang rindu! haih....seriously, btol ckp diorang, enjoy yo students life.

Pergh, mcm gile weh aku tulis??hahahahah, dgn pnoh prasaan membara penuh kerinduan nih.hahahahah.
Ok, next blog --> Cinta Pertama (wow!)